PREDAVANJA, SEMINARJI, DELAVNICE
V šolah in vrtcih ter sorodnih vzgojno-varstvenih ustanovah izvajam predavanja za starše otrok. Ustanove jih običajno organizirajo v okviru t. i. ”šole za starše”. 
 
Zavestno starševstvo – predavanje za starše otrok v vrtcu ali osnovni šoli: 

Pritiski, trenja, nelagodje, ki jih kot starši doživljamo, nas opominjajo, da je potrebno nekaj spremeniti, vendar je za spremembo potreben tako čas kot vaja, kar pa si je v našem prenatrpanem vsakdanu včasih težko vzeti. 

Starši lahko prerazporedimo opravke in si poiščemo pomoč in podporo, ki jo potrebujemo, toda prava sprememba pride šele, ko postanemo sami svoji najboljši prijatelji in zagovorniki, ko spoznamo in vzljubimo svoj notranji svet. Ne obstajajo hitre »instant« rešitve ali »pravi način« vzgoje, kot nas želijo prepričati mnoge knjige na temo vzgoje in starševstva. Starši nikdar ne bi smeli biti igralci, ki sledijo v naprej napisanemu scenariju. Starševstvo je v prvi vrsti vzpostavljanje iskrenih, pristnih odnosov - odnosa s svojim otrokom, s svojim partnerjem in predvsem odnosa s samim seboj.

Imeti iskren odnos pomeni živeti svojo resnico, sprejeti odgovornost ter si priznati, da je moč, da spremenimo, kar v našem življenju ne deluje, že znotraj nas.  

Različne tehnike, o katerih starši beremo, ali zanje slišimo od strokovnjakov in drugih staršev, se posvečajo določenemu vedenju, in ne dinamiki, zaradi katere je nastalo. Zavesten starš, na drugi strani, ne skuša spreminjati otroka, temveč le sebe. Ko starš ustvari primerne pogoje, se tudi otrok naravno spremeni. 

Čeprav je vabljivo, da preložimo osebni razvoj in notranje delo, dokler naši otroci ne zrastejo, ni boljšega časa, da pogledamo vase in zacelimo svoje ranjene dele ter ustvarimo novo pot, kot ZDAJ. 

Ne samo, da bodo imeli naši otroci neposredne koristi od našega bolj umirjenega, bolj prisotnega, bolj pristnega sebe, temveč jim boste prenašali tudi močno sporočilo: 
To, da živimo svojo resnico, je tisto, zaradi česar smo prišli sem. Kajti, ko se zavedamo, ko smo prisotni in povezani, življenje postaja globlje, srečnejše ter bolj sproščeno in izpolnjujoče.
Lahko pišete na e-mail: tamara@odsev.si ali me kontaktirate po telefonu: 040 840 227
KONTAKT
Vas zanima več, kontaktirajte me!
Tamara Teršič  tamara@odsev.si  Tel : +386 40 840 227

send